Devino contributor!

Bine ai venit pe blogul We Love Puzzle, unde publicăm orice informații legate despre universul puzzle-ului: articole informative, tutoriale, știri, review-uri, etc.

Dacă ai un material interesant din acest domeniu și vrei să îl publicăm, ni-l poți trimite la adresa blog@welovepuzzle.ro.

 

Întrebări frecvente despre puzzle

Cum se lipește un puzzle?

Dacă vrei să lipești puzzle-ul ai două opțiuni: folii pentru lipit puzzle sau adeziv pentru puzzle. Cea mai simplă variantă este cea cu foliile de lipit. Aceasta se aplică pe spatele puzzle-ului, fără nici un risc și fără a îl afecta vizual. Pe de altă parte, lipiciul formeaza un strat protector pe fața puzzle-ului. Aplicarea sa, însă, este puțin mai complicată și dacă nu o stăpânești bine poți deteriora imaginea.

Câte piese are un puzzle de 1000 de piese?

Evident, 1000! … ar spune oricine. Ei bine, nu este chiar așa 😀! Chiar dacă majoritatea puzzle-urilor de 1000 de piese conțin 1000 de piese, sunt și excepții. De exemplu, un puzzle Ravensburger are piesele așezate în 28 de rânduri și 36 de coloane. Asta înseamnă fix 1008 piese!

Câte piese are un puzzle pentru adulți?

În general, un puzzle pentru adulți are minim 500 de piese. Există însă și puzzle-uri pentru seniori sau pentru persoane cu dificultăți de coordonare, acestea având 300 de piese XXL (de format mare), iar în unele cazuri se pot folosi chiar și puzzle-uri de 100 de piese XXL. Deși acestea conțin mai puține piese, dimensiunea puzzle-ului asamblat este similară cu a unuia de 500 de piese, datorită mărimii mai mari a pieselor.

Câte piese are un puzzle pentru copii?

Puzzle-urile pentru copii au diversitate foarte mare. Cele pentru bebelușii de 18 luni au 2 piese 😀. Pe masură vârsta copiilor este mai mare, numărul de piese crește până la 300. Puzzle-urile de 500 de piese sunt considerate pentru adulți sau copii peste 12 ani. Dar asta nu înseamnă că un copil de 10 ani nu poate face un puzzle de 1000 de piese! Totul depinde de îndemânare și experiență.

Ce înseamnă un puzzle pentru familie?

Un puzzle pentru familie este un puzzle la asamblarea căruia pot participa și adulți și copii. De regula, acestea conțin 300 de piese și au imagini atrăgătoare atât pentru copii, cât și pentru adulți (de ex. puzzle cu animale sau cu planetele sistemului solar).
Unii producători au conceput puzzle-uri speciale pentru familii, în care diverse părți ale puzzle-ului conțin piese de mărimi diferite, astfel copiii contribuie la zona cu piese mari, iar adulții la cea cu piese mici.

Care este cel mai mare puzzle din lume?

5.000 de piese? Nici vorbă! 10.000 de piese? Mai puneți! Cel mai mare puzzle de serie din lume conține 54.000 de piese și este fabricat de Grafika (https://www.welovepuzzle.ro/puzzle-grafika/puzzle-grafika-the-world-s-largest-jigsaw-puzzle-travel-around-art-54000-piese-t-00944-474979.html). Al doilea are 52.110 piese și este fabricat de Martin Puzzle, iar locul 3 este ocupat de Kodak, cu 51.300 piese!